Ο σωστός αερισμός ενός επαγγελματικού χώρου ή ενός χώρου  συνάθροισης κοινού  είναι απαραίτητος για την ομαλή και άνετη διαβίωση των ανθρώπων. Το κλίμα και η ατμόσφαιρα σε έναν επαγγελματικό χώρο είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις του ανθρωπίνου δυναμικού.Η συχνότερη αιτία κακής ποιότητας αέρα είναι συνήθως η απουσία καλών και αξιόπιστων συστημάτων αερισμού ή η ανεπάρκεια της συντήρησής τους.

Η απομόνωση των κτιρίων από τον εξωτερικό ατμοσφαιρικό αέρα που γίνεται για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας ή προστασίας από την ηχορύπανση, οδηγούν σε αύξηση της συγκέντρωσης στον αέρα νοσηρών ουσιών που δημιουργούνται στους εσωτερικούς χώρους. Εάν το σύστημα εξαερισμού δεν είναι ικανοποιητικό, τότε προκύπτουν σοβαρά προβλήματα.

Το πλεονέκτημα της Θερμομηχανικής στο τομέα του εξαερισμού είναι η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του θέματος, απο τη σκοπιά της ποιότητας εσωτερικού αέρα, της εξοικονόμησης ενέργειας και της ποιοτικής κατασκευής. Διαθέτει όλα τα υπερσύγχρονα μέσα  και έχει την απόλυτη τεχνογνωσία ώστε να εγγυηθεί ένα αξιόπιστο και αποδοτικό σύστημα εξαερισμού.

Απευθυνόμενοι στη Θερμομηχανική, μπορείτε να βρείτε ολοκληρωμένες λύσεις σε κάθε πρόβλημα εξαερισμού – κλιματισμού.

Επιπλέον η εταιρεία μας διαθέτει μεγάλη πείρα σε ειδικές και ευαίσθητες κατηγορίες εξαερισμού, όπως:

-Επαγγελματικές κουζίνες

operating_room3

Αίθουσα χειρουργείου

-Καθαροί χώροι (Χειρουργεία, Μ.Ε.Θ., εργαστήρια)

-Βιομηχανικοί χώροι

-Καφετέριες εστιατόρια

Η εταιρεία μας  δίνοντας μεγάλη σημασία στην ευεξία του χώρου και την επίτευξη θερμικής άνεσης συστήνει τη χρήση μονάδων ανάκτησης ενέργειας σε κάθε σύστημα εξαερισμού επαγγελματικού χώρου.

Ιδανικές λύσεις για χώρους όπως (Δημόσια κτίρια, γραφεία, καταστήματα, club, οικίες, χώρους συνάθροισης κοινού κλπ) είναι οι μονάδες ανάκτησης ενέργειας (εναλλάκτες αέρα-αέρα) και γενικότερα όπου είναι απαραίτητος ο εξαερισμός και η εισαγωγή φρέσκου αέρα στο χώρο.

VAM1

Αρχή λειτουργίας εναλλάκτη Αέρα-Αέρα

Με τη χρήση μίας τέτοιας μονάδας επιτυγχάνουμε
α) βελτίωση της ποιότητας του αέρα του χώρου και
β) εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της ανακτούμενης ενέργειας που απορρίπτουμε όταν κάνουμε εξαερισμό σε ένα κλιματιζόμενο χώρο και την μεταφέρουμε στον φρέσκο αέρα.

Οι μονάδες αυτές συνεργάζονται με όλα τα γνωστά συστήματα κλιματισμού και λειτουργούν όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε συστήματα κλιματισμού όπου χρησιμοποιούνται μονάδες ανάκτησης ενέργειας μειώνουμε κατά 20÷30% το αναγκαίο φορτίο για την θέρμανση και ψύξη του χώρου. Διατίθεται ευρεία γκάμα με μεγάλο εύρος παροχών.